maandag 24 augustus 2015

Terug in de tijd

Jeannet ( klik ) had het vandaag in haar blog over wol en verven.
Dan komen  bij mij  de herinneringen weer boven.

Hoe je alles over spinnen en verven in die geweldige Ariadne kon vinden.En hoe leuk ik dat vond. 


En hoe de materialen toen ook al thuis bezorgd werden.


En hoe er gebreid werd voor man en kinderen ( wat door de laatsten niet altijd gewaardeerd werd want het kriebelde soms ).


M'n verfketels heb ik niet meer maar het wiel staat nog steeds op zolder . 
Een blikje tijd en ik zou zo weer kunnen beginnen.

15 opmerkingen:

Dini Verkuil zei

Heerlijk die Ariadnes van toen. Wat heb ik er veel uit gemaakt. Mijn spinnenwiel staat ook nog op zolder. Of ik er ooit nog wat mee ga doen? Groet, Dientje

quilting Jeannet zei

Ach wat leuk Martine! Dat jij die ariadnes nog hebt, wat een bof. Het spinnen is wel wat veranderd tov die goeie ouwe tijd, de wielen zijn moderner, met verschillende ratio,s en dubbeltraps, bijna high tech, maar wat blijft is het schaap en de wol ( wel gewassen tegenwoordig)De hang naar het ambachtelijke he ;)

Yvonne zei

Volgens mij begint het weer te kriebelen bij je!

Annelies zei

Wat een mooie terugblik !

Ria van Kasteel zei

Ja dat waren nog eens tijden, ook ik heb nog 10 jaargangen in 5 mappen op mijn hobbykamer staan. En blader nog regelmatig voor patronen. Ook het spinnen heb ik een poosje gedaan maar door de fulltimebaan heb ik het op moeten geven, maar leuk was het wel.
Nu met internet is het een hele andere dimensie aan het handwerken ontstaan, maar de saamhorigheid blijft, heel gezellig.

Groeten van Ria 😊

Anoniem zei

Jaaa...... die Ariadnes van toen, wat heb ik daar veel uitgemaakt!
Jammer dat ze er niet meer zijn!
Een mooie terugblik, Martine.

Lieve groet,Gerry

miekequilt zei

Het beste handwerkblad!! Ik denk nog vaak aan al die leuke dingen die ik eruit gemaakt heb. Leuk, Ria, dat jij ze nog hebt.

Els zei

Oooo wat leuk om te lezen. Ook zo zijn mijn herinneringen! Spinnen, de wol verven met behulp van uienschillen en vlierbessen die welig groeide langs het Brielse meer. Prachtige kleuren, heerlijk breien maar niet gewaardeerd door mijn dochters...kriebels!! Mooi blad, de Ariadne, jammer dat er niet meer zoiets bestaat.

Else zei

Leuk die oude Ariadne en breien voor je kleinkids kan toch ook! Binnenkort toch maar weer is kijken op zolder (lol) Fijne dag zwaaizwaai

Ageeth Dorsman zei

Het was een feest als de Ariadne op de mat viel! Ik was ook jarenlang abonnee, en heb zelfs nog een verontwaardigde brief geschreven toen het veranderde in een woonblad (nooit wat op gehoord overigens...). Ik heb begrepen, dat er miv januari een soortgelijk blad gaat verschijnen (althans, dat hoop ik dan), dat Wieke Magazine gaat heten, naar Wieke van Keulen. Daar zullen ongetwijfeld veel haak- en breiprojecten in zitten, maar ik hoop op ook wat "quilterige" dingen. We gaan het in de gaten houden!
Groetjes van Ageeth

Mirjam zei

Ik heb ooit op school tijdens de handwerkles geleerd om met een spintol te spinnen. Dat was ook heel erg leuk om te doen. De wol die ik toen overhield heb ik later nog in een sjaal verwerkt weet ik nog...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Floor zei

Leuk is dat toch om die oude bladen te bekijken. De mode en het uiterlijk van de mensen die er in staan zijn zo echt van die tijd.
Spinnen is natuurlijk van alle tijden.
Blikje tijd..... heb net nog bij Appie gekeken, maar nee hoor, die waren niet in de Bonus!

Bed, breakfast en quilts zei

Volgens mij moet die man van jou binnenkort toch echt er weer aan geloven; zelfgebreide en gesponnen wol voor een onvervalste kriebelteui!

Chris zei

Wat leuk dat je die oude bladen nog hebt. Het is leuk om af en toe eens even terug in de tijd te kijken.
En die laatste foto? Dat ben jij zelf? Zit daar zo rustig.

martine zei

Ja Chris, dat ben ik zo'n 40 jaar geleden.