maandag 18 maart 2013

Overschie


Vandaag naar Museum Oud Overschie geweest om de quilts van Betty en Monica te bekijken.
Een geslaagd uitje. Niet alleen de quilts waren heel mooi  maar het museum is ook erg leuk met enthousiaste vrijwilligers die van alles weten te vertellen. En dan vergeet ik altijd foto's te maken.
De enige die ik heb is deze.


Maar als je meer wilt zien, kijk dan even hier naar de mooie foto's die  Lida van de tentoonstelling en het museum gemaakt heeft.
Verder is Overschie een leuk oud plaatsje met een grote monumentale kerk 


En in de tuin van de kerk een indrukwekkende beuk die meer dan 100 jaar oud is.


Achter het museum is een grote tuin en ik ga zeker van de zomer nog eens kijken hoe die er uit ziet als alles weer groen is.
Verder had ik bij Gert dit boek gespot en omdat ik dol ben op klederdrachten en de stofjes  heb ik het meteen besteld en ik ben er heel blij mee.
Meer info over het boek en hoe te bestellen kun je hier lezen.En dan moet ik bekennen dat er de laatste weken niet veel uit mijn handen is gekomen.
Een beetje aan mijn hexjes geprutst en dat is alles. 
Ik wou dat de Quiltmania eens kwam met het tweede deel van de Mysterie.
20 opmerkingen:

Balsemien zei

Ah Martine, ik dacht ik ga er eens goed voor zitten om de quilts te bekijken ;-) Maar wel mooie plaatjes uit de omgeving. Nu gaat het em niet meer worden, terwijl ik zo van plan was om te gaan. 't Is te ver en mijn agenda is te vol voor zomaar even een middagje...
Leuk boekje!
Voor straks: welterusten!

martine zei

Hallo Mienke.
Klik even mijn linkje naar Lida aan. Die had mooie foto's gemaakt.

Mupminoes zei

Ik zou ook willen dat de quiltmania eens kwam, ik wil ook verder

Rennie zei

Jammer van de foto's maar als dit de kwaliteit van de quilts is, dan was het zeker de moeite waard. Bedankt voor de mooie foto van het wortelgestel van die beuk. Verbazendwekkend. Dat is met bonsai niet te evenaren hoor. Ik heb het boek bij dHeW ingekeken. Zeker de moeite waard.

quilting Jeannet zei

Wat een mooie foto,s van die boom, geweldig! Overschie is hier niet zo ver vandaan, dan denk ik altijd aan enorme luchtvervuiling van de autosnelweg.....daar hoor en lees je altijd over,maar niet aan dit leuke oude plaatje. Mooi boekje, ik ben eigenlijk zo benieuwd of mijn quilt daar ook in staat, die foto hadden ze "geleend..." van mijn blog voor de aankondiging

GRANNY'S HOUSE zei

Moet leuk geweest zijn en wat een schitterende boom, ik ga zo bij Lida neuzen.

Groetjes
Ines

Berna zei

Een leuk uitje als ik het zo lees. Het boek heb ik ook in bestelling. Heel mooi. Ik heb er al een blik in kunnen werpen.

AnitaS zei

Wat een mooie foto van die boom. Leuk uitje heb je gehad.

Willy zei

Steeds als er weer ergens een verslag opduikt twijfel ik of ik zal gaan. Quilts en museum spreken me beiden aan.
De titel van het boek kwam me al bekend voor. Naar die tentoonstelling ben ik dus wel geweest. In Museum Spakenburg is nu ook een mooie tentoonstelling, echt iets voor jou, nog tot 1 juni te zien.

Saskia Smit zei

Ja dat boek wil ik ook graag. Toch maar bestellen.

Monica zei

Martine, wat leuk dat jij het Museum Oud Overschie hebt bezocht, en ja, het heel kleine oude deeltje van Overschie is best wel leuk. Goede tip van dat boekje, bedankt

Lida zei

Leuk hè die tentoonstelling en ik ga er nog een keer heen in de zomer als het lekker weer is en dan wil ik het oude dorp eens goed bekijken, het is notabene hier vlakbij en ik was er nog nooit!
Groetjes
Lida
P.S. Je hexen zijn wel erg mooi!

Chris zei

Ja, ik zag de foto's bij Lida. De foto die jij maakt van Phebe vind ik wel erg mooi! En wat een geweldige beuk, die 'voeten'! Echt prachtig.

Yvonne zei

Mooi boek Martine, echt iets voor jou. Je hexagon quilt wordt prachtig met dat hart. Veel steekjesplezier de komende week!

Guusje, zei

Wat een mooi boek lijkt me dit. Ik heb toen de tentoonstelling bezocht en veel moois gezien. De tentoonstelling in overschie lijkt me ook helemaal geweldig. Ik hoop ook dat de quiltmania snel komt want het duurt deze keer wel erg lang

Gert zei

Wat heerlijk, dat jij ook zo'n mooie tentoonstelling bezocht hebt. Altijd goed om daar weer inspiratie op te doen. Leuk dat ik je geinspireerd heb om het klederdrachtboek aan te schaffen, het is een mooi boek.

Gert zei

...en hier ook nog steeds geen QuiltMania helaas...hopelijk brengt de post 'm vandaag.

Jane in Wales zei

O, wat een mooie boom. Ik ben daar nog nooit geweest. Je hebt er weer een mooi boek bij!

Caroline zei

Hoi Martine,
ik kan je verzekeren dat ik niet zonder lapjes de deur uit ben gegaan ; ). groet Caroline

blauwruitje zei

Volgens mij een heerlijk uitje. Mijn blik bleef het langst hangen op de boom. Wat een pracht exemplaar!